TAKVİYE KURSLARDA ÜCRET ALAMAYAN EĞİTİM ÇALIŞANLARI EYLEME HAZIRLANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda açılan destekleme kurslarında görevlendirilen personel, ücretsiz olarak çalıştırılmalarına karşı eylem yapmayı planlıyor.

TAKVİYE KURSLARDA ÜCRET ALAMAYAN EĞİTİM ÇALIŞANLARI EYLEME HAZIRLANIYOR
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda açılan destekleme kurslarında görevlendirilen personel, ücretsiz olarak çalıştırılmalarına karşı eylem yapmayı planlıyor.
 
Dershanelerin kapatılacak olması sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitim Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi yayımlanarak okullarda destekleme kursları açılmıştı.
 
Bu kurslarda görev alan öğretmenlerin fazla çalışma ücretlerinin artırılması için kanun teklifi Meclis’e sunulmuştu.  Ancak hafta içi saat 22:00’ye kadar ve cumartesi, pazar günleri ders yapılan kurslarda ısınma ve temizlik işlerinde görevlendirilen ve görevlendirme karşılığında her hangi bir ücret ödenmeyen eğitim çalışanları, bu durumu protesto etmeye hazırlanıyor.
 
Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası TEÇ-SEN yaptığı açıklamada, sendika üyelerinin angarya niteliğindeki bu uygulamayı protesto ederek kurslara katılmayacaklarını bildirdi.
 
TEÇ-SEN’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
“Kurs merkezlerinde görev yapan eğitim çalışanları kurslarda ısınma ve temizlik işlerinde görevlendirilmekte, ancak yapılan görevlendirme karşılığında her hangi bir ücret ödenmemektedir. Eğitim çalışanları tam bir angarya ile karşı karşıya bırakılmıştır.
 
Sendikamızca, Mesai saatleri dışında görevlendirilen eğitim çalışanlarına da ücret ödenmesi konusunda düzenleme yapılması veya görev verilmemesi konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'na yaptığımız başvurular sonuçsuz kalmış, bu konuda bakanlıkça bir düzenleme yapılmadığı gibi sendikamız üyesi eğitim çalışanları yönerge doğrultusunda bu kurslarda mesai  saatleri dışında görevlendirilmeye başlanmıştır. Bu görevlendirmeler Anayasamızın 18 ve 55. maddelerine açıkça aykırılık teşkil etmektedir.
 
Tüm bu gelişmeler ışığında mesai saatleri dışında düzenlenen destekleme ve yetiştirme kurslarında görev verilen eğitim çalışanlarına ücret ödenmesi konusunda bir düzenleme yapılana kadar, sendikamız genel merkez yönetim kurulunun 26/12/2014 tarihli ve 140 sayılı kararı ile  sendikamız üyelerinin bu kurslara katılmamalarına karar verilmiştir. Hakkımız olan ücreti alana kadar eylemimiz devam edecektir.”
Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER