TÜRK EĞİTİM-SEN' DEN SUÇ DUYURUSU ...

TÜRK EĞİTİM-SEN' DEN SUÇ DUYURUSU ...
Eğitim  çalışanlarını temsil edecek sendikaların belirlenmesi için, Silivri İlçe Milli Müdürlüğünde 20 Mayıs ta,Türk Eğitim-Sen in şerh li imzaladığı mutabakatla ilgili olarak, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdür lüğü yetkilileri  hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
 Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 Nolu Şube Başkanı Enver DEMİR, Sendika avukatı Şahin ZENGİNAL,Silivri İlçe Başkanı Ahmet DEMİR ve İlçe Yöneticileri Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına beraber giderek,savcılığa dosyayı teslim ettiler.
Suç duyurusunda bulunan sendika yöneticileri daha sonra Silivri Türkiye Kamu-Sen Temsilciliğine gelerek burada bir basın toplantısı yaptılar. Şube Başkanı Enver  DEMİR yaptığı açıklamada şunları söyledi.
Bugün Silivri ye  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı haksızlığı, hukuksuzluğu ve yasa tanımazlığı dava etmek için geldik. Siz değerli basın mensuplarıyla buluşmadan önce, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusuyla ilgili evrakları teslim ettik. Burada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince, Sendika mutabakatlarında büyük hata yapılmış ve sendikamız mağdur edilmiştir.4688 sayılı yasaya göre iş ve işlemlerin yapılması gerekirken,bu yasa hükümleri tamamen göz ardı edilmiş,haksızlığa-hukuksuzluğa ve emek hırsızlığına göz yumulmuştur.Mutabakatlardaki şerh’imize bağlı olarak,Milli Eğitim Bakanlığınca  idari soruşturma başlatılmış ve devam etmektedir.Bizim suç duyurusunda bulunma nedenimiz, 4688 sayılı yasanın 38.maddesinde belirtilen yaptırımların ayrıdan uygulaması amaçlıdır.Bu anlamda girişimlerimizi yaptık.


Turk Egitim Sen İst.9 Nolu Şube
Basın ve Halkla ilişkiler
Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER