YANDAŞ ATAMAYA KAYMAKAM KORUMASI

YANDAŞ ATAMAYA KAYMAKAM KORUMASI

     Değerli eğitim çalışanları, kıymetli basın mensupları
Hatırlayacağınız üzere 17 Eylül 2014 tarihinde burada bir basın açıklaması yapmıştık.4 yılını dolduran okul müdürlerinin görevden alınma sürecini ve şeklini protesto etmiştik. Beykoz İlçesindeki Türk Eğitim Sen üyesi okul müdürlerinin % 90’ının görevden alındığını ülke genelinde de durumun farklı olmadığını ve kıyımın had safhada olduğunu ifade etmiştik.Bu görevden almalarda ise Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım BOZBAY ile Şube Müdürleri Ahmet GÜNER ve Necla ÇAĞLAYAN’ın talimatla iş yaptıklarını,kendilerini bulundukları makama getirenlerin dediklerini harfiyen yaptıklarını ve adi bir kıyıma imza attıklarını buradan kamuoyuna ifade etmiştik.Bu kişilerin tetikçi, emir eri ve Kul Hakkı’nı hiçe sayan din bezirgânları olduğunu buradan haykırmıştık.
  
     Türk Eğitim Sen olarak yapılan bu hukuksuzluklara göz yummayacağımızı ve bu işin peşini bırakmayacağımızı da buradan ilan etmiştik. Bu doğrultuda sendikamız ve mağdur edilen okul müdürlerimizle birlikte Cumhuriyet Savcılığına bu kişiler hakkında “Görevi Kötüye Kullandıkları” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduk.
Bu iddialar hakkında ön inceleme yapılmış olup maarif müfettişlerince;
-Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım BOZBAY ile Şube Müdürü Ahmet GÜNER’in ,diğer Şube Müdürü Necla ÇAĞLAYAN’ın okul müdürlerinin değerlendirilmesi ile ilgili Ek-1 formlarının, Necla ÇAĞLAYAN tarafından doldurulmasına engel oldukları, formda Necla ÇAĞLAYAN’ın doldurması gereken bölümü doldurdukları, okul müdürlerinin değerlendirilmesinde objektif davranmadıkları, bu fiilleriyle görevlerinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine sebep oldukları anlaşılmış olup, bu nedenle haklarında  “soruşturma izni verilmesi” gerektiği yönünde rapor sunmuşlardır.
Haklarında ön inceleme yapılan bu kişilere isnat edilen fiiller Maarif Müfettişlerince sübuta erdirilmiş olmasına karşın Beykoz Kaymakamı Sayın Süleyman ERDOĞAN tarafından soruşturma izni verilmesi yönünde yeteri kadar delil olmadığı gerekçesi ile “Soruşturma İzni Verilmemesi” yönünde karar verilmiştir.
Soruşturma esnasında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necla ÇAĞLAYAN ‘ın verdiği ifadelerden değerlendirme formunun kendine ait olan kısımlarının doldurulmasının Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım BOZBAY ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet GÜNER tarafından engellendiğinin ortaya çıkması üzerine soruşturma boyut değiştirmiştir.
Yine soruşturma esnasında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necla ÇAĞLAYAN’ın ifadelerinden henüz değerlendirmeler tamamlanmadan kimlerin başarılı kimlerin başarısız olduğuna ilişkin listelerin yer aldığı, puanlamalarında bu listeye göre yapıldığı gerçeği de gün yüzüne çıkmıştır.
Şimdi buradan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım BOZBAY ile Şube Müdürü Ahmet GÜNER’e soruyorum.
-Bunca kepazelikten sonra hala o makamlarda hiçbir şey olmamış gibi pişkin pişkin oturacak mısınız ?
-Yoksa her şeref ve haysiyet sahibi insanın yapması gerekeni yapıp istifa mı edecek siniz?
-Görevden aldığınız ,hakkına girdiğiniz okul müdürlerinin yüzüne bugünden sonra nasıl bakacaksınız ?  - Yoksa maske mi takacaksınız ?   Yazıklar olsun…
 Görevi kötüye kullandıkları tespit edilen bu kişilerin derhal bulundukları makamları boşaltması gerekmektedir.Bu tetikçi ve kumpasçıların Türk Milli Eğitimine ve çocuklarımıza verebilecekleri hiç bir olumlu haslet bulunmamaktadır.
Ayrıca buradan,müfettiş raporlarında açıkça ifade edilen ve vicdan azabına daha fazla dayanamayarak yapılan usulsüzlükleri itiraf eden şube müdürünün açık beyanı  olmasına rağmen bu dosyaya “yeterli delil yok” diyerek soruşturma izni vermeyen Beykoz Kaymakamı Sayın Süleyman ERDOĞAN’a sesleniyorum.Sayın Kaymakam ;
-Suçluları ne adına koruyorsunuz ? -Siz haklıdan yana mısınız yoksa güçlüden yana mı ?
-İşini düzgün yapan ama mağdur edilen,paralel sendikanın hışmına uğrayan,güce biat etmeyen,Hükümet Cariyesi olmak yerine Devlet Memuru olmakta ısrar eden,hakları gasp edilen onlarca eğitim yöneticisinin Devletine olan güvenini ve inancını yok ettiğinizin farkında değil misiniz ? Bu tutumunuzu kınıyoruz.
Kıymetli basın mensupları ,
Soruşturma izni verilmemesi kararına itiraz edecek ve konuyu idari mahkemeye taşıyacağız.Bu hak gaspçılarını,emek hırsızlarını yargı önüne çıkarmak için hukuki her türlü yola başvuracağız.Önümüze çıkarılmak istenen engelleri tek tek aşacağız.
Ayrıca Türk Eğitim Sen Genel Merkezince İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım BOZBAY,Şube Müdürü Ahmet GÜNER ile Beykoz Kaymakamı Süleyman ERDOĞAN hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.Milli Eğitim Bakanlığına da resmi başvuru yapılarak Kazım BOZBAY ve Ahmet GÜNER hakkında İdari Soruşturma başlatılması talep edilmiştir.
Kimse meydanı boş zannetmesin.Yaptığının yanına kar kalacağı duygusuna kapılmasın.Türk Eğitim Sen olarak haksızlıklara dün olduğu gibi bugün de boyun eğmeyecek ve mücadelemizi hız kazandırarak devam ettireceğiz.Baskıyla birilerini yıldırabilirsiniz,menfaat teklifleriyle satın alacak birilerini bulabilirsiniz,devletin makamlarını babanızın malı gibi de pazarlayabilirsiniz.Meşrebinize uygun yol arkadaşlarınızla birlikte bu yolculuğa devam edin siz.Elbet karanlıklar aydınlanacak,zulme baş kaldıranların mücadelesi boy verecek,Hakkı tutup kaldıranların hüküm süreceği günler çok yakında gelecektir.Ve o zaman bu yaptığınız  hukuksuz uygulamalar burnunuzdan fitil fitil gelecektir.Zor zamanlarda masaların altında gizlenen gafillerle er geç hesaplaşacağız. Biz Türk Eğitim Sen’liyiz Türk Milletinin Sesiyiz.Her devrin adamlarının değil her devirde adam olanların sendikasıyız…
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
                                                                                          

Ali İhsan HASANPAŞAOĞLU

Türk Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER