'Bekleyen Soluklar' konuştu

Milli Eğitim Bakanlığı bu ay sonunda sadece 11 bin öğretmen atamaya hazırlanırken, genç iletişimci öğrenciler ataması yapılmayan yüzbinlerce öğretmenin, yine endişeli yüzbinlerce eğitim fakültesi öğrencisinin sesini bir kısa belgesel filme yansıttılar

'Bekleyen Soluklar' konuştu

BEKLEYEN SOLUKLAR [HQ] - facebook video ehphaber

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ağustos ayı sonunda 11 bin öğretmen ataması yapacak. Bakanlık kendi resmi açıklamalarında dahi yaklaşık 150 bin civarında öğretmen açığı, 200 binin üzerinde atanamayan öğretmen olduğunu söylerken, işsiz öğretmelerin sayısının gerçekte 300 binin üzerinde olduğu kaydediliyor. Bakanlık işsiz öğretmenlerin sesine kulak tıkarken, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri kameralarını atanamayan öğretmenlere ve gelecekten umutsuz eğitim fakültesi öğrencilerine tutarak “Bekleyen Soluklar” isimli bir kısa film çektiler.

11 bin öğretmenin atanacağı Ağustos ayı içerisinde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer öğretmen yetiştirme ve istihdam yönteminin değişeceğine ilişkin açıklamalar yaparak sayıları yüz binlerle ifade edilen işsiz öğretmenlerle adeta dalga geçerken, atanamayan öğretmenler ücretli, vekil öğretmen olarak düşük ücretlerle ya da başka işlerde çalışıyorlar.

İşsizlik kıskacında kendilerine güvenleri gittikçe daha fazla sarsılan, bugüne ve geleceklerine dair umutlarını kaybeden öğretmenler, Atanamayan Öğretmenler Platformu gibi örgütlenmeler içerisinde seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Yüz binlerce atanamayan öğretmenin arasına bir de her sene değişik üniversitelerdeki eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmenler katılıyor.

MEB yüz binlerce işsiz öğretmenin ve geleceklerinden endişeli yine yüz binlerce eğitim fakültesi öğrencisinin kaygılarına, taleplerine kulaklarını tıkarken, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, bir kısa film çekerek kameralarını onlara yansıttılar. Yüzbinlerce öğretmen açığının ve yine yüzbinlerce işsiz öğretmenin bulunduğu ülkemizde, önümüzdeki günlerde sadece 11 bin öğretmen atanmasının yorumunu okurlarımıza bırakıyor, genç iletişimci öğrencilerin “Bekleyen Soluklar” isimli kısa filmini sizlerle paylaşıyoruz:





Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER