6 Temmuz gerçekti! Hayal olmasın...

Atanamayan bir grup öğretmen adayı, 6 Temmuzda sözleşmeli olarak atanacakları yönünde açıklama yapılmasına karşın, sonradan bunun iptal edilmesini protesto amacıyla Güvenpark'ta eylem yaptı.

6 Temmuz gerçekti! Hayal olmasın...

Bir grup öğretmen adayı, ellerinde, ''6 Temmuz atama hakkımızı istiyoruz'', ''6 Temmuz gerçekti, hayal olmasın'' yazılı dövizlerle Güvenpark'ta toplandı.

     Grup adına açıklama yapan Birsen Gülbitti, 2010 KPSS'de yaşanan kopya skandalı nedeniyle mağdur olduklarını söyleyerek, bugün de haksızlığa uğradıklarını söyledi.

     Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), 1 Haziranda 30 bin kadrolu öğretmen ataması yaptığını kaydeden Gülbitti, bunların içinde çalışan sözleşmeli öğretmenlerin de bulunduğunu belirtti. Gülbitti, ''Aslında 30 bin içinde yeni atananların sayısı 12 bindir, geri kalanı zaten çalışan sözleşmeli öğretmendir'' dedi.

     Bakanlığın, 6 Temmuzda 14 bin 277 sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını açıkladığını, ancak daha sonra bunun iptal edildiğini söyleyen Gülbitti, ''Bu iptal kararı bize vurulmuş ikinci darbedir, yaşadığımız haksızlığa bir haksızlık daha eklemektedir'' diye konuştu.

     Adaylar, basın açıklamasının ardından dağıldı.

    

 

ATAMA TAKVİMİ DAHA SONRA DUYURULACAK

    

     MEB'den yapılan açıklamada, 1 Haziran'da yapılan öğretmen atamasında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan toplam 14 bin 277 kişinin, KPSS puan üstünlüğüne göre kadrolu öğretmenliğe atandığı, bu öğretmenlerden boşalacak pozisyonlara, yeniden sözleşmeli öğretmen görevlendirmesinin planlandığı, ancak 4 Haziran Cumartesi günkü Resmi Gazete'de ''Sözleşmeli Personel Pozisyonlarında Çalışanların Memur Kadrolarına Atanması Amacıyla Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair 632 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayımlandığı anımsatılmıştı.

     Kararname doğrultusunda, mevcut sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi işlemi tesis edildikten sonra, Milli Eğitim Bakanlığında sözleşmeli (4/B) olarak görev yapan öğretmen kalmayacağı için bundan sonraki atamaların tamamının kadrolu (4/A) olarak yapılmasının planlandığı, 2011 Yaz Dönemi kadrolu öğretmen atamasına ilişkin takvimin ise hukuki süreçler tamamlandıktan sonra ileri bir tarihte kamuoyuna duyurulacağı kaydedilmişti.




 

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER