MEB DERSHANELERİN DÖNÜŞÜMÜNE ZORLUK ÇIKARIYOR!

MEB'in hukuku hiçe sayarak zorla dönüştürülmeye çalışılan dershanelere zorluk çıkardığı iddia edildi.

MEB DERSHANELERİN DÖNÜŞÜMÜNE ZORLUK ÇIKARIYOR!
MEB’in dönüşüm isteyen 726 dershaneye onay vermeyip ertelediği ortaya çıktı. Bakanlık, ‘Özel Okul İşlemleri Genelgesi’ne dayanarak süreci uzattı. Eğitimciler dönüşümün kaosa sürükleyeceği görüşünde.
 
GÜ­VEN­DER Baş­kan Yar­dım­cı­sı Eyüp Kıl­cı, dö­nü­şüm baş­vu­ru­su ka­bul edi­len 726 ku­ru­ma Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı­’nın (MEB) “Te­mel li­se olu­r” ona­yı­nı he­nüz ver­me­di­ği­ni açık­la­dı.
 
Bugün gazetesi'nin haberine göre; ba­kan­lı­ğın mü­ra­ca­at­la­rı ele­mek ama­cıy­la ba­ha­ne­ler üret­me­ye baş­la­dı­ğı­nı ifa­de et­ti. ME­B’­in 28 Şu­ba­t’­ta özel okul iş­lem­le­ri ile il­gi­li va­li­lik­le­re ge­nel­ge gön­der­di­ği­ni ak­tar­dı. Ge­nel­ge­de okul­la­rın na­sıl ola­ca­ğı­na da­ir bil­gi­le­rin yer al­dı­ğı­nı an­la­tan Kıl­cı, “Ne­re­den ne yap­sak da ele­me yap­sak di­ye dü­şü­nü­yor­lar. Çün­kü her­kes mec­bu­ri­yet­ten dö­nü­şüm is­te­ye­cek. Or­ta­ya çı­ka­cak kao­su ön­le­mek için ha­re­ke­te geç­ti­le­r” de­di.
 
MÜ­RA­CA­AT VAR SES YOK
 
Dö­nü­şüm için dör­dün­cü mü­ra­ca­at­la­rın alın­dı­ğı­nı ha­tır­la­tan Kıl­cı, ku­rum­la­rın onay için ka­pı­da bek­le­til­di­ği­nin al­tı­nı çiz­di. Va­li­lik­le­re gön­de­ri­len Özel Okul İş­lem­le­ri Ge­nel­ge­si­’n­de oda de­ği­şik­li­ği­nin bi­le ba­ha­ne ola­rak su­nul­du­ğu­nu sa­vun­du. Kılcı “Bakanlığa belirttilen bina planında odanın birini plan dışı kullanmak bile suç. Bu yapılan bahane bulmadır" diye konuştu.
 
TEOG MAĞDURU LİSEYE GİDECEK
 
Te­mel li­se­le­rin TE­OG mağ­du­ru öğ­ren­ci­ler için bir avan­taj ola­ca­ğı­na dik­kat çe­ken Kıl­cı, iyi bir li­se ka­za­na­ma­yan ve mes­lek li­se­si­ne git­mek zo­run­da ka­lan öğ­ren­ci­le­rin dö­nü­şen ders­ha­ne­le­ri ter­cih ede­ce­ği­ni vur­gu­la­dı. Kıl­cı, "Dö­nü­şüm öğ­ren­ci­le­ri li­se fır­sa­tı su­na­cak" di­ye ko­nuş­tu.
Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER