YENI NESIL BILIM ADAMLARI, 'ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ'NDE' YETİŞECEK

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu'nda ilköğretim çağındaki çocukları bilime teşvik etmek ve yeni nesil bilim adamlarının yetiştirilmesi amacıyla “Çocuk Üniversitesi” projesi hayata geçirilecek.

YENI NESIL BILIM ADAMLARI, 'ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ'NDE' YETİŞECEK

  Ankara, İstanbul, Gaziantep ve Malatya'nın ardından Tekirdağ'da uygulanacak proje ile çocukların erken yaşta bilimle tanışıp okuryazar olmaları, bilimsel düşünme, sorgulama ve eleştirel yaklaşım becerileri kazanmaları amaçlanıyor.
 NKÜ Çocuk Üniversitesi Koordinatörü ve Öğretim Görevlisi Dr. Feyzullah Şahin, çocuk üniversitelerinin dünyada yaklaşık 15 yıldır uygulanan bir eğitim modeli olduğunu söyledi.
 Türkiye'de 5 üniversitede çocuk üniversitesi bulunduğunu belirten Şahin, “Bu modelde, çocuklar üniversite ile etkileşim içinde alanında uzman akademisyenlerin gözetiminde bulunuyor. Üniversite ile çocuklarda bilim ve bilim insanına karşı tutum geliştirmek, temel bir takım laboratuvar ve bilimsel çalışma alışkanlıklarının kazandırılması hedefleniyor” diye konuştu.
 Şahin, NKÜ'de ocak ayında faaliyete geçecek üniversite kapsamında 4 kurs bulunacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
 “Çocuklara çeşitli yaş gruplarına göre kurslar hazırlıyoruz. 5-6 yaş grubuna 'Kendimi Tanıyorum' kursu, 7-8 yaş grubuna 'Minikler Bilim Akademisi' ve 'Genç Yıldızlar Bilim Akademisi', 11-14 yaş grubuna yönelik de 'Düşünme Becerileri Akademisi' kursu hazırladık. Bu model kapsamında açılan kursların duyurusu, başvuruların takibi ve kurslara ilişkin mali işlemler, NKÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce (NAKSEM) yürütülecek.”
 
KABİLİYETE GÖRE YÖNLENDİRME YAPILIYOR
 
 Çocukları kabiliyetleri doğrultusunda yönlendirmeyi amaçladıklarını anlatan Şahin, eğitim projesiyle çocuklara erken yaşta bilim, spor ve sanatın eğlenceli yüzü ile tanışmaları ve sevmeleri için ortam hazırladıklarını bildirdi.
 Şahin, çocuklarını üniversiteye kayıt ettirmek isteyen velilerin üniversitenin internet sitesinden bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER