TERÖRİSTİ ŞEHİT YAZAN MEMUR AÇIĞA ALINDI

Güvenlik güçleriyle girilen çatışmalarda öldürülen PKK'lıların nüfus kayıtlarına ‘şehit' olarak geçirilmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı.

TERÖRİSTİ  ŞEHİT YAZAN MEMUR AÇIĞA ALINDI

Güvenlik güçleriyle girilen çatışmalarda öldürülen PKK'lıların nüfus kayıtlarına ‘şehit' olarak geçirilmesi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Siirt Valisi Ahmet Aydın, bir memur ile şefin açığa alındığını duyurdu. İki memurun ise kendilerini, “Yanlışlıkla yaptık.” diye savundukları öğrenildi.

Zaman'ın haberine göre, Siirt'te teröristlerin nüfus kayıtlarına ‘şehit' olarak geçirilmesiyle ilgili nüfus müdürlüğünde belgeleri düzenleyen bir memur ile bir şef açığa alındı.

Zaman'ın dün “Çatışmada ölen PKK'lıları nüfusa ‘şehit' diye yazmışlar” başlığıyla manşetine taşıdığı haberle ilgili açıklama yapan Siirt Valisi Ahmet Aydın, olayın çok boyutlu olarak araştırıldığını söyledi. Aydın, “İdarî soruşturma sürüyor. Adlî soruşturma da başlatıldı. Nüfus müdürlüğünde belgeleri düzenleyen bir memur ile onaylayan şef açığa alındı.” dedi.

Siirt'te teröristlerin nüfus kayıtlarına ‘şehit' olarak geçirilmesiyle ilgili açıklama yapan Siirt Valisi Ahmet Aydın, 4 teröristin kayıtlarının memleketlerine gönderilirken, nüfus kaydına şehit olarak yazıldıklarını tespit ettiklerini belirtti. “Konu ile ilgili idarî soruşturma sürdürülüyor. Cumhuriyet savcılığımızca da adlî soruşturma başlatılmış durumda. Olayla ilgili olarak Nüfus Müdürlüğü'nde belgeleri düzenleyen bir memur ile onaylayan bir şef açığa alındı.” diye konuşan Vali Aydın, nüfus kayıtlarında gerekli düzeltmenin yapılması için ilgili nüfus müdürlüklerine yazışmanın da yapıldığını sözlerine ekledi. Bu arada olayın, Gaziantep nüfusuna kayıtlı bir teröristin kayıtlara ‘şehit' olarak geçtiğini belirleyen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün Siirt Emniyet Müdürlüğü'nü uyarmasıyla ortaya çıktığı öğrenildi. Açığa alınan memurların da olayı yanlışlıkla yaptıklarını iddia ettikleri öğrenildi. Olayla ilgili açıklama yapan Ağrı Valiliği ise, iddialara ilişkin haberin, Ağrı Nüfus İdaresi bakımından gerçeği yansıtmadığını, savcılıkta herhangi bir soruşturma yürütülmediğini bildirdi.

 

Skandal olay, Siirt Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ölen PKK'lılar hakkında güncelleme işlemi yapılması sırasında ortaya çıkmıştı. Emniyet, Siirt Nüfus Müdürlüğü'ne yazı yazarak çatışmada öldürülen teröristlerle ilgili gerekli kayıtların taraflarına gönderilmesini talep etti. Ancak kurumdan gelen bilgide, 4 teröristin kayıtlara şehit olarak yazıldığı belirlendi. Bunun üzerine polis, öldürülen teröristlerle ilgili arşivlerde çalışma gerçekleştirdi. İncelemelerde ismi geçen PKK'lıların güvenlik güçleriyle birçok kez çatışmaya girdikleri ve operasyonlarda öldürüldükleri tespit edildi. Konuyla ilgili olarak polis, nüfus müdürlüğünden gelen cevabî yazıyla birlikte ‘şehit' gösterilen PKK'lılar hakkındaki detaylı çalışmayı Siirt Cumhuriyet Savcılığı'na ulaştırdı. Talebi işleme koyan savcılığın, kurumda çalışan bazı kişilerle ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. Benzer bir olayın Ağrı'da yaşandığı bilgisine de ulaşıldı. Polisin bu olayı da savcılığa intikal ettirerek gerekli çalışmaları başlattığı öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
yılmaz yusufoğlu siirt
yılmaz yusufoğlu siirt - 11 yıl Önce

sayın savcım şahıların beyanına göre sehven oldu iddası var ölen teröristlerin ayrı ayrı tarihlerde öldürülmesi ayrı tarihlerde işlem görmesi değilmi neden sehven oldu lütfen yanılmayın eğer emniyet önceden alınan kayıtları saklamasa bunlar emniyetin yazısını işleme almadad şahısların kayıtlarında kişi güncelleme tek tek değiştirip düzeltme yapıldıktan sonra sehven yapıldığını idia ediyorlar ancak aradan bukadar zaman geçmesine rağmen tazminat talepleri yerine gelse ve talepler sırasında emniyet fark etmesse ,şlem tamamdır derlero yüzden daha duyarlı olmak lazım size ve emniyete teşkür ederim mutlaka ceza görmeleri lazım siz yargıya güveniyorum

SIRADAKİ HABER