Yönetici Atama Sınavı Erteleniyor

Milli Eğitim Bakanlığında Yönetici atama yönetmeliği çıkarılamadı ve sınav erteleniyor. Müdür yardımcısı rotasyonları seneye kaldı. Müdürlük rotasyonu sekteye uğradı. İşte detaylar

Yönetici Atama Sınavı Erteleniyor
Yönetici Atama yönetmeliği hazırlandı ve Bakana sunuldu. Okul müdürlerine 5 müdür başyardımcı ve müdür yardımcılarına 8 yıl rotasyon süresi.

Yönetici atama yönetmeliğinin Bakanlık içerisinde en çok tartışılan konusu ise Meslek liselerine kültür öğretmenlerinin idareci olma konusu oldu.

Müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarının rotasyon işlemi seneye kaldı.

Mevcut müdürlere uygulanan rotasyon sekteye uğradı, bir çok il duyuruya dahi çıkmadı ve hala yönetmelik bekliyor. Duyuruya çıkan iller ise Anadolu liselerini münhal göstermeden duyuruya çıkıyor. Buda yeni dava ve sorunların kaynağını yaratacak.

2 Ekim 2011 tarihinde yapılacak sınav için Eğitek de hazırlık yapılmadı. Sınav duyurusunun bu ayın sonunda yapılması gerekiyor.

Bakanlık ve Eğiteke yakın kişilerden aldığımız bilgilere göre yönetici atama sınavları Kasım yada Aralık ayına sarkabilir.



Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Saygın ÖÇALAN
Saygın ÖÇALAN - 13 yıl Önce

Son müdürlük sınavında 72 puan aldım. Ancak 3 yıl idarecilik süresine takıldığım için sınavla yapılan atamalarda atanamadım. Hatta son atamada 25 gün kalmıştı üç yılıma. Benim gibi sınavda başarılı olup süreden atanamayan bir çok yönetici arkadaşlar var. Eylül başında tekrar sınavla atama yapılması biz genç müdür adayları için bir gereklilik gibi durmaktadır. Saygılarımla.

SIRADAKİ HABER