'AKP'NİN GEZİ DİRENİŞİ PARANOYASI HALA SÜRÜYOR'

Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, AKP iktidarının Gezi Parki olaylarına dair paranoyasının, aradan geçen zamana rağmen devam ettiğini söyledi.

'AKP'NİN GEZİ DİRENİŞİ PARANOYASI HALA SÜRÜYOR'
Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Demirel, Gezi sürecinde ve daha sonra ilkeli ve kararlı duruşlarıyla öğrencilere örnek olan üyelerinin kimi zaman yargı ve hukuk kıskacına alınarak, kimi zaman da siyasi kararlarla sürgüne gönderilerek cezalandırıldığını bildirdi.
 
Siyasi iktidarın, "Ya sev ya terk et" mantığının, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK personeline karşılığının, "Ya itaat et ya da sürgüne git" şeklinde olduğunu dile getiren Demirel, “Eğitim-Sen üyeleri sadece Gezi eylemleri sürecinde değil, mücadeleye atıldığı ilk yıllardan bu yana haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı direniyor. Bu nedenle soruşturma, sürgün ve cezalarla karşı karşıya kalıyor. Ne siyasi iktidar temsilcilerinin tehditleri ne de MEB'in soruşturma ve sürgünleri, bizi biz eden ilke ve değerlerimizden asla geri döndüremeyecektir.” dedi.
 
Eğitim-Sen Şube Başkanı Demirel, şunları kaydetti: "AKP iktidarı döneminde güvenlik güçleri tarafından Roboski'de olduğu gibi bombayla, Gezi direnişinde gaz kapsülüyle, son olarak Cizre'de olduğu gibi polis kurşunuyla öldürülen çocukların resmi sayısı 101’e ulaştı. Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’nin 6. maddesi, her çocuğun yaşama hakkına sahip olduğunu ve devletin çocuğun yaşamını ve gelişimini güvence altına almakla yükümlü olduğunu belirtiyor. Buna göre devlet resmen suç işlemektedir.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER