Katliamları Lanetliyor, Suriye Halkının Özgürlük Mücadelesini Destekliyoruz

Ramazan’dan bir gün önce Hama şehrinde yüzlerce sivil vatandaşı katleden Suriye’yi, Ankara’daki büyükelçiliğine siyah çelenk bırakarak protesto ettik.

Katliamları Lanetliyor, Suriye Halkının Özgürlük Mücadelesini Destekliyoruz
 
Burada konuşan Memur-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Metin Memiş, “Baas rejiminin ve Esad’ın kanlı katliamlarını lanetliyor, Suriye halkının vesayete son verme ve egemenliğini kazanma mücadelesini desteklediğimizi dünyaya haykırıyoruz” dedi.
 
Suriye’de, demokratik taleplerin başladığı günden bugüne kadar binlerce kişinin hayatını kaybettiğini belirten Memiş, Esad rejiminin işlediği cinayetleri esefle kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi.
 
“Bütün Suriye halkına ait olan egemenlik yetkisi bir ailenin kullanımında olamaz” diyen Memiş, Esad ailesinin tek başına kullandığı egemenlik hakkının, gerçek sahibine, Suriye halkına devredilmesi gerektiğini kaydetti.
 
Memur-Sen olarak, kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın, bugüne kadar hep zulme karşı olduklarını ifade eden Memiş, “Zulüm ve şiddet, ister bireyden ister bir gruptan isterse devletten gelsin hepsine nefretle baktık, hepsini tel’in ettik. İsrail’in Filistin’de, Çin’in Doğu Türkistan’da, ABD’nin Irak ve Afganistan’da yaptığı katliamları protesto ettik, eylemlerimizle uluslararası toplumun vicdanına seslendik” şeklinde konuştu.
 
“Bu böyle gitmez, zulüm ilelebet devam etmez, etmemelidir” şeklinde sözlerini sürdüren Metin Memiş, Esad rejiminin son bulması ve zulümlerin durması için mutlaka bir yol bulunması gerektiğini dile getirerek, “Suriye’deki kan ve gözyaşının durdurulması için Türkiye’nin bir yol haritası olmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı kanı durduracak bir çözüme tüm Müslümanları ortak etmelidir. Arap Birliği, Esad’ın zulmünü durduracak yöntemler bulmalıdır” diye konuştu.
 
Memiş, Esad rejiminin sona ermesinin sağlanarak demokratik seçimlere gidilmesi ve demokratik bir Suriye’nin var edilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etti.
 
Suriye’ye, ABD ya da diğer ülkelerden yapılacak dış müdahalelere karşı olduklarını vurgulayan Memiş, bu sorunu İslam dünyası ve Ortadoğu ülkelerinin kendi içlerinde çözmesi gerektiğini kaydetti. Memiş, çok partili hayata geçilerek adil seçimlerle yönetimlerin belirlendiği bir Suriye’nin, hem bölge için hem dünya için istikrarın kaynağı olacağını söyledi.
 
Basın açıklamasının ardından, Metin Memiş, Memur-Sen Genel Basın ve İletişim Sekreteri Halit Ortaköy, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreterimiz Ramazan Çakırcı, Diyanet-Sen Genel Sekreteri Hacıbey Özkan ve Bem-Bir-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç ile birlikte siyah çelengi Suriye Büyükelçiliği’ne bıraktı.
 
Basın açıklamasına, Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektaş, Genel Teşkilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel merkez yöneticileri, Ankara şube başkanları, yönetim kurulu üyeleriyle Memur-Sen üyeleri katıldı

egitimbirsen.org.tr


Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER