HÜKÜMET MEMUR ZAMMI İLE İLGİLİ YENİ TEKLİF SUNMADI

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, memurların 'evet' deme şartlarını açıkladı.Beklenen yeni teklif gelmedi.

HÜKÜMET MEMUR ZAMMI İLE İLGİLİ YENİ TEKLİF SUNMADI
Milyonlarca memurun beklediği topu sözleşme görüşmelerinde hükümetten yeni teklif gelmedi.  Gözler 21 Mayıs Pazartesi gününe çevrildi.


Toplu sözleşme görüşmelerinin bugünkü toplantısı başladı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Şu ana kadar bize yapılan teklifler, bütçe ve mali disiplini esas alan teklifler. Şimdi bütçe ve mali disiplini esas alan hesap makinesi yerine insanı, insan onurunu, çalışanların geçim standardını esas alan hesap makinesini çalıştırma zamanı. Sayın Bakanımızın, bu hesap makinesini çalıştırarak masaya gelmesini, müzakereleri bu doğrultuda yürütmesini teklif ediyorum” dedi. Gündoğdu, şunları söyledi:

BU ORANLARA EVET DEMEYİZ

3 + 3 olduğu için 'dağ fare bile doğurmadı' dedik. 4 + 4 gelseydi 'dağ fare doğurdu' diyecektik. 5 + 5 gelseydi, 'evet hükümet 2012 yılında kendisinin belirlediği yeniden değerleme oranı olan 10,26'yı bilerek, onu tanıyarak, o aranda zamla geldi, bu müzakere edilebilir' diyecektik, ona göre müzakere sürecimizi hayata geçirecektik. Toplu sözleşme görüşmeleri 21 Mayıs son gün. 22 Mayıs Salı sabahı mesai başlayıncaya kadar bu masadan beklentilerimizi karşılaması için, istediklerimizi almak için, hem bu masada hem bu masanın dışında diyaloglarla müzakere süreci var, elimizden geleni yapacağız. 29 Mayıs akşamına kadar Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci var, Toplu sözleşme istediğimiz gibi sonuçlanmazsa 29 Mayıs'tan sonra ne yapacağımızı masaya yatırdık.

HESAP MANİKESİ ÇIKARILSIN

Toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında bu yıl için yüzde 16 zam ve 120 lira seyyanen zam, 2013 içinse yüzde 14 zam ve 80 lira zam istediklerini hatırlatan Gündoğdu, taleplerinin ne kadar makul olduğunun ortada olduğunu savundu. “Memur-Sen'e sataşarak gündem olmak isteyenlere” çağrıda bulunduğunu dile getiren Gündoğdu, “Derdiniz memurun gelirini artırmaksa bunu yolu Memur-Sen'i eleştirmekten değil, Memur-Sen'in makul gördüğünüz talepleri doğrultusunda hükümeti sıkıştırmaktan geçer” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e de çağrıda bulunduğunu belirten Gündoğdu, şunları kaydetti: “Şu ana kadar bize yapılan teklifler, bütçe ve mali disiplini esas alan teklifler. Şimdi bütçe ve mali disiplini esas alan hesap makinesi yerine insanı, insan onurunu, çalışanların geçim standardını esas alan hesap makinesini çalıştırma zamanı. Sayın Bakanımızın bu hesap makinesini çalıştırarak masaya gelmesini, müzakereleri bu doğrultuda yürütmesini teklif ediyorum.”

ŞU AN RAKİP DEĞİLİZ

Gündoğdu, bir gazetecinin Türkiye Kamu-Sen kendilerini 21 Mayıs'ta iş bırakma eylemi yapmaya davet ettiğini hatırlatması üzerine Türkiye Kamu-Sen ile KESK'in sahada rakibi olduğunu ancak bu süreç bitene kadar rakip olmadıklarını söyledi. Memur-Sen'in Salı günü alanlarda olduğunu anımsatan Gündoğdu, “Eylem yapmak isteyen her örgüt, bu güne kadar Memur-Sen'e sorarak eylem yapmadı, istedikleri eylemi yapsınlar. Nasıl biz eylem yaptığımızda onlara 'niye yanımızda değildiniz' gibi bir fatura kesmediysek onların da böyle bir fatura kesmesine gerek yok” dedi. Gündoğdu, “Hükümetin teklifinde bugün bir revizyon bekliyor musunuz?” sorusunu yanıtlarken bugün hükümetin yeni bir teklifle gelmesini beklediklerini söyledi. “Anlaşma olmazsa eylem planınız var mı” sorusu üzerine Gündoğdu, eylem planlarını olduğuna, eylem planlarını Kamu İşveren Heyeti'nin aldığı kararlara göre hayata geçirdiklerine işaret etti. Gündoğdu, “Toplu sözleşme sürecinde ihtiyaç olursa Başbakan ile görüşmeyi planlıyor musunuz” sorusuna ise “Geçmişte memurlar lehine hangi ziyaretleri, girişimleri yapmışsak, 4 milyonun sorumluluğunu taşıyorum, bu sorumluluğun gereği bu masadaki heyetlerin elini güçlendirmek için böyle bir ziyaret ihtiyaç olduğunda, o ziyaret de planlarımız içinde gündemimizde olan konulardan birisi” yanıtını verdi.
Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER