SAĞLIK ÇALIŞANLARI DÖNÜŞÜMDEN PAY ALMAK İSTİYOR

SAĞLIK ÇALIŞANLARI DÖNÜŞÜMDEN HAKETTİKLERİ PAYI ALMAK İSTİYOR

SAĞLIK ÇALIŞANLARI DÖNÜŞÜMDEN PAY ALMAK İSTİYOR

Sağlık-Sen Büyük Teşkilat Buluşması'nın açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş,

Sağlık mesleğinin, tabiatı gereği en başta bir merhamet mesleği olduğunu anlatan Memiş, işlerinin, dil, din, mezhep, meşrep, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin herkese şifa eli olarak, doğumdan ölüme kadar insanların hayatının her bölümünde varolduklarını söyledi.
"İşimiz, mümkünse yaşatmak, acı gidermek, sızı dindirmek. Göze fer, gönle gönüllü nefer olmak... Bizim işimiz yetim başı okşamak..." diyen Memiş, bu mesleğin kutsiyetini, Van Depreminde, O dehşet anlarında, ailesi enkaz altında olduğu halde, görevinin başından ayrılmayan, sağlık çalışanlarının yüksek ruhunda anlaşılabileceğini, hastasına müdahale ederken, kaptığı virüsle canını kaybeden meslek aşığı hekimlerde, hemşirelerde görülebileceğini vurguladı.
Meslekteki diğergamlığın, bir hasta yakını tarafından öldürülmesinin ardından, çocuklarına maaşının bir miktarını fakir fukaraya dağıtmalarını vasiyet ettiği ortaya çıkan meslek şehidi, Dr. Ali Menekşe'den öğrenilebileceğini anlatan Memiş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a seslenerek, sağlıkta dönüşüm programı kapsamında sağlık hizmetlerinde sağlığın çehresi değişirken, dönüşüm programının mimarları olan sağlık çalışanlarının ise halen dönüşemediklerini ve hak ettikleri payı alamadıklarını söyledi. Millet adıan yapılan her türlü hizmetin arkasında olduklarını dile getiren Memiş, sağlıkta dönüşüm programının başarıya ulaşması için gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarının hak ettikleri payın verilmesini isteyerek, "Sağlıkta Dönüşüm Programı, Türkiye'de sağlığın çehresini değiştirdi. Geride kalan 10 yılda, milletimizin sağlığa erişimi kolaylaştı, memnuniyeti ikiye katladı. Bu başarıda sizin de çeşitli zamanlarda hakkını verdiğiniz üzere sağlık çalışanlarının büyük payı oldu. Evet Hükümet bu konuda güçlü bir irade ortaya koydu, sağlık çalışanları da Sağlıkta Dönüşüm Programının başarısı için ter döktü. Bu salonda Türkiye'nin her köşesinden Bakanlık teşkilatı içinde çalışan arkadaşlarımız bulunuyor. Biz, her birimiz sağlık çalışanı olmanın ötesinde bu milletin bir ferdi olarak; halkın nitelikli, erişilebilir sağlık hizmeti alması konusunda dünyaya örnek olacak bir değişimin yaşanmasından gurur duyuyoruz. Millet adına yapılan her türlü hizmetin arkasındayız. Ancak sağlık alanındaki önemli başarılara ve dönüşüme bakıldığında sağlık çalışanlarının dönüşemediğini, hak ettiği payı alamadığını görüyoruz" dedi.

POZİTİF AYRIMCILIK İSTEMİYORUZ, HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Sağlık-Sen Büyük Teşkilat Buluşması'na katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a seslenerek, sağlık çalışanlarının mesai saatleri, ağır iş yükü, çalışanların istihdamı, çalışan memnuniyeti, Tükenmişlik/yıpranma, Ek ödemelerin tavan oranının artırılması, ek ödemelerin emekliliğe sayılması, 37 bin sözleşmelinin daha kadroya geçirilmesi, Görevde yükselmeler, Lisans tamamlama programları ve Şiddet konusunda ilave tedbir alınması, hassasiyetin daha da artırılması konularında kendilerinden müjde vermesini beklediklerini söyleyerek, "Biz pozitif ayrımcılık istemiyoruz. Biz hakkımızı istiyoruz. Biz vatandaş tarafından saygınlık görmek istiyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER