KPSS Lİ KADROLULARA DÜZENLEME GELİYOR

KPSS Puanı İle Kadroya Geçenler İçin Düzenleme Geliyor

KPSS Lİ KADROLULARA DÜZENLEME GELİYOR
06/05/2010 Tarihinden sonra Kamu Personel Seçme Sınavı sonucuna göre kadrolu öğretmenliğe atananların zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulmaları hususu kamuoyunda tartışmalara yol açmış, 12 Haziran Genel seçimlerinden önce puan gözetilmeden kadroya geçirilen sözleşmeli öğretmenlerden ayrı tutulmaları adalet duygusunu zedelemiştir. Zorunlu hizmet muafiyeti bu hizmetini yapan, ilgili yörelerde hala çalışan öğretmenlerin isteğe bağlı yer değiştirmelerini zorlaştıran bir uygulama olarak kendi başına sorunlu bir hadisedir. Bakanlık nezdinde ve Çalışma Bakanlığı içerisinde tüm kamu çalışanlarına rotasyon getirilmesi tartışılırken 03. 11. 2011 Tarih ve 74667 sayı ile yayınlanan yazı muafiyet kapsamının genişletileceği izlenimini uyandırmaktadır.
 Açıklamada; sözleşmeli öğretmen olarak görevli iken Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin yürürlüğe girdiği 06/05/2010 tarihinden sonra Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre kadrolu öğretmenliğe atananların, zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulmaları hususlarının yönetmelik değişikliğinde değerlendirileceği ifade edilmektedir.

Yaklaşık 5 aydır üzerinde çalışılan Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Taslağı nın ne zaman ve hangi değişikliklerle resmileşeceği hala belirsizliğini korumaktadır. Yeni yönetmeliğin tüm taraflar açısından adil olması temennisiyle ilgili  açıklamayı paylaşıyoruz:

AES/Basın Sekreterliği




Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER